Warren Buffett Verschuift Fondsen van VS Amid Inflation Fears, Bitcoin’s New All-Time High Expected

Warren Buffett heeft een andere grote investeringsverschuiving gemaakt, een die de afhankelijkheid van Berkshire Hathaway van de Amerikaanse economie vermindert. Dit nieuws volgde de beleidsaankondiging van de Federal Reserve om de inflatie „op te drijven“, wat als stijgend wordt gezien voor de bitcoin, waarbij sommigen voorspellen dat de prijs van de cryptocurrency spoedig een hoogtepunt van alle tijden zal bereiken.

Buffett Vermindert de afhankelijkheid van de VS

Warren Buffett’s Berkshire Hathaway heeft meer dan 6 miljard dollar geïnvesteerd in de vijf grootste handelshuizen van Japan. Het bedrijf heeft een belang van 5% genomen in Itochu Corp., Marubeni Corp., Mitsubishi Corp., Mitsui & Co. Ltd., en Sumitomo Corp. De inzet kon toenemen tot 9,9%, zei het bedrijf op zondag, de 90e verjaardag van Buffett. Reuters beschreef:

De investering zal helpen de afhankelijkheid van Berkshire van de economie van de V.S. te verminderen, die in het laatste kwart het meest in minstens 73 jaar contracteerde aangezien de pandemie Covid-19 greep.

„De keuze van Buffett in Japan, echter, verraste marktspelers als handelshuizen zijn al lang ver van de favorieten van beleggers,“ voegde de publicatie toe. De in Tokio gevestigde Norihiro Fujito, de belangrijkste investeringsstrateeg bij Mitsubishi UFJ Morgan Stanley Securities, wees erop dat ,,het un-Buffett-als het kopen in alle vijf bedrijven eerder dan het selecteren van enkelen.“ is.

De meeste van Berkshire’s bedrijven zijn Amerikaans. Het bedrijf bezit meer dan 90 ondernemingen en investeert in tientallen bedrijven, zoals American Express Co., Bank of America Corp. en Coca-Cola Co. Bovendien heeft Berkshire een belang van ongeveer 125 miljard dollar in Apple Inc. (APPL), goed voor ongeveer 43% van de totale portefeuille.

Berkshire maakte reeds een verrassingsinvesteringsbeweging ongeveer twee weken geleden toen het investeerde in Barrick Gold. Crypto uitwisseling Gemini oprichter Cameron Winklevoss tweeted op zondag:

Wanneer Buffett een aandeel in een goudmijnbedrijf koopt, weet je dat hij weet dat er iets aan de hand is… de inflatie komt eraan. Hij zal Bitcoin over tien jaar vinden. Het heeft hem tot 2016 geduurd om APPL te vinden, maar nu is het zijn grootste investering ooit.

Veel mensen namen deel aan de discussie en wezen erop dat Buffett al 90 jaar oud is, dus het zal moeilijk voor hem zijn om Bitcoin te vinden tijdens zijn leven. Over het algemeen zijn de meningen verdeeld, waarbij sommigen geloven dat de CEO van Berkshire uiteindelijk bitcoin zal kopen, terwijl anderen zeggen dat hij dat nooit in zijn leven zal doen.

„Ik weet niet zeker of Buffett al klaar is om Bitcoin te kopen“, twitterden de wereldwijde macro-investeerder en Gold Bullion International mede-oprichter Dan Tapiero vorige week. „Misschien zijn zijn jongere plaatsvervangers. BRK [Berkshire Hathaway] is een beursgenoteerd bedrijf dat zo moeilijk is om te veel niet-aandelenposities in te nemen. In 2-3 jaar, denk ik dat het mogelijk is dat ze het kunnen toewijzen.“

Het Orakel van Omaha heeft herhaaldelijk gezegd dat hij nooit bitcoin zal bezitten. Hij noemt de cryptocurrency „rattengif in het kwadraat“, omdat hij er geen waarde in ziet. Hij was biedt een bitcoin aan in februari door Tron oprichter Justin Sun tijdens een diner dat Sun won voor $4,57 miljoen op een liefdadigheidsveiling. Echter, Buffett zei later dat alle aan hem begaafde cryptocurrencies onmiddellijk aan zijn liefdadigheidsinstelling werden geschonken.

Sommige mensen zijn optimistischer over het vooruitzicht van Buffett die in bitcoin investeert. De populaire televisiepersoonlijkheid en de bitcoin-voorvechter Max Keiser, bijvoorbeeld, gelooft dat Buffett panic-buy bitcoin bij $50K net als gouden insect Peter Schiff en veteraan-investeerder Jim Rogers zal doen. In zijn commentaar op de nieuwe investeringen van Buffett in niet-Amerikaanse bedrijven, geeft hij tweeted maandag:

Buffett’s verhuizing naar Japan, samen met zijn goudinvestering, bevestigt dat hij grote afstand neemt van de USD… Bitcoin – goud – zilver zal allemaal nieuwe ATH [all-time high] maken op de korte termijn.

Veel mensen op de sociale media geloven dat Buffett verwachtte dat de inflatie de investeringsbeslissingen die hij nam, zou gaan nemen. De Federal Reserve kondigde vorige week een grote beleidsverandering aan in „push up inflation“. Verschillende deskundigen verwachten dat bitcoin zal profiteren van deze beleidswijziging en van de zwakte van de Amerikaanse dollar en de politieke onzekerheid rond de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

Devere Group CEO Nigel Green gelooft dat bitcoin dit jaar zal uitbreken, zoals news.Bitcoin.com meldde. In reactie op de verschuiving in het inflatiebeleid van de Fed, legden de oprichters van Gemini Exchange uit hoe bitcoin „uiteindelijk de enige langetermijnbescherming tegen inflatie [wordt],“ die mogelijk de prijs van de cryptocurrency zal opdrijven boven de $500K.

Om zich in te dekken tegen de inflatie zijn verschillende bedrijven al begonnen met het verminderen van hun liquide middelen en het verplaatsen van hun reserves naar bitcoin. Onder hen is de Nasdaq-listing Microstrategy, die onlangs $250 miljoen in bitcoin bewoog, en de Canadese restaurantketen Tahini, die al haar kasreserves in de cryptocurrency bewoog.