Amerikanska CFTC böter en ägare av en depåföretag 7 miljoner dollar för bitcoinbedrägeri.

Säkerhetsföretaget ägde företaget att betala 7,4 miljoner dollar i ersättning för att lösa civila avgifter som anförts av US Commodities Futures Trading Commission.

Säkerhetsföretaget ägare företaget beordrades att betala 7,4 miljoner dollar i ersättning för att lösa civila avgifter som anförts av den amerikanska CFTC.

US Commodities Futures Trading Commission (CFTC) har böter en ägare av en escrow-firma 7,4 miljoner dollar för att ha stulit medel från två företag genom att ljuga om Bitcoin-transaktioner. Verkställighetsåtgärden är den senaste utvecklingen i ärendet mot Jon Barry Thompson, som har pågått sedan 2018. Pennsylvaniska invånare anklagades 2019 för att bedrägeri två kunder som köpte Bitcoins genom sitt företag Volantis, som drivte ett kryptovalutaprospektföretag som heter Volantis Escrow Platform. LLC och ett närstående företag, Volantis Market Making.

Volantis fick 7 miljoner dollar för att köpa bitcoins på uppdrag av två kunder.
Tidigare fick Volantis 7 miljoner dollar för att köpa bitcoins på uppdrag av två kunder, som sedan skickades till en tredje part innan de fick de köpta bitcoinsna. Thompson ljög för företagen och sa „kontanter är med mig, myntet är med mig“, och hävdade vidare „det finns ingen risk för fallissemang“ eftersom Volantis kontrollerade „båda sidor av transaktionen.

“ Thompson skickade emellertid pengarna till en annan speditörsleverantör som aldrig köpte bitcoin lovat eller återlämnat pengarna, som tydligen förlorades i transaktionen, enligt CFTC.

Thompson anklagades 2019 av en storjury i New York.
CFTC sa i ett uttalande att ordern också finner att efter att Thompson tog kundernas pengar och misslyckades med att tillhandahålla något Bitcoin, ljög han sedan för kunderna om placeringen av Bitcoin, orsakerna till att transaktionen inte slutfördes och status av kundernas pengar. Efter utredningar anklagades Thompson förra året av en storjury i södra distriktet i New York för två anklagelser om handelsbedrägeri följt av två räkningar av trådbedrägerier, vilket innebär att han kan få upp till 60 års fängelse efter övertygelse. I går godtog domstolen Thompsons anklagelse om skyldighet till en bedömning av råvarusvindel.